2014. december 4., csütörtök

ELADÓ HÁZ + PANZIÓ

 
                Eladó Visegrádon egy családi ház és egy panzió egyben

                                              ’Beleszeretős+pénzt hozó” 
Ajánlat: eladásra kínált ingatlan
Típus: családi ház  és egy15 fős panzió egy udvarban, egyben 
Vételár: a családi ház 24 millió Forint , a panzió felszerlve, bejáratva: 45 millió Ft.
Alapterület: 220m2  ( 90m2 és 130m2)
Telekterület: 474 m²
Szobák száma: a családi háznak 2 nagy szobája van, a panzió 6 helységes
Fűtés: gáz (cirko),  kandalló, kemence, csikó kályha , cserép kályha 
Cím: Pest megye, Visegrád

Megjegyzés:
Visegrádon az élő középkor városában, a Dunakanyar legszebb pontján fekvő ezer éves kisvárosban a fővárostól 43 kilométerre a Duna Ipoly Nemzeti Park közepén eladó egy bejáratott, felszerelt kis panzió és hozzá tartozó családi ház közös udvarban, egyben.  A világörökség címre pályázó város közepén helyezkedik el az ingatlan együttes, a 19. század elején épült műemlék jellegű épület, szerepel minden Visegrádot bemutató albumban. Csendes, egy szökő kutas közpark van közvetlenül előtte.  Az egyik épület „vendégház bejegyzésű, minősítése a legoptimálisabb adó-,  közegészségügyi, és egyéb vonatkozások tekintetében, üzemeltetési-, jelentési-, ellenőrzési-, egyéb kötelezettségi szempont szerint praktikus formájú. Öt darab kétágyas pótágyazható egységből áll, (öt előszoba, öt haló, öt gardrób, öt fürdőszoba), és egy teakonyhás nagy társalgóból. A stílusa és hangulata egyedülálló, elismert szálláshely. A vendégház az ingatlan értékén felül külön értéket képvisel a know-how-ja miatt. Felszerelve, bejáratva eladó, a tulaj bentlakásos tréninggel is segít igény szerint, azt, aki nem csak lakhelyként, hanem megélhetést nyújtó családi vállalkozásként üzemeltetné tovább, akár adószámos magánszemélyként. Jelenleg kis gyógyközpontkén üzemel, a pilisi gyógyhatású energiákat kihasználva. Az eladó ingatlan berendezése, kialakítása is a tulajdonos egészségtudatos szemléletét tükrözi: földsugárzások kimérve, fordított ozmotikus víztisztító, természetes anyagok, - saját Szent György vonala is van:) -, mind ez lakberendezési magazinokba illő magas esztétikai érzékkel berendezve.
A két épületet udvar választja el, 50 éves tiszafákkal, vén diófával, amolyan ZEN udvar, csendes (csak a templomtorony hallatszik be) nagyon hűs, épített bográcsozó és grillező is van, beépített kis terasz külön egységet képez az udvaron belül a családi házat kibővítve.  Kánikulában is kellemes az ingatlan a természetes építőanyagai, 60 centis falai miatt. 40 fokban is 25 fok körüli hőmérséklet van az udvaron, a szobákban 20-22 fok légkondicionáló nélkül. Az udvar éke a 200 éves kőkeretes, kosáríves kapu, amely kintről is a két házat összekötve az épületegyüttes fő dísze.
 A panzióhoz tartozó családi ház két nagy szobás (5x5), tágas konyhás, fürdőszobás, külön W.C.  helységes verandás, teraszos családi ház bemutatása: fakazettás, gerendás mennyezett, kemence, kandalló, csikó kályha, cserépkályha, beépített konyha,  mindez lakberendezővel tervezetten és kivitelezetten. Egyedi ide gyártott stílusában illeszkedő bútorokkal. Víz, gáz, villany , csatorna , internet, wifi , kábel tv, fordított ozmotikus víztisztító, a mai kor minden előnye, a békebeli stílus ötvözetével. Igazi mézeskalács ház.  
A lakóház 2000-ben,  a panzió 2007-ben lett teljes körűen felújítva, gáz, víz bevezetve, villany vezetékrendszer   áthuzalozva, stb., szigetelve, új tetőt is kapott, amely 130 négyzet méteres fűtetlen műhely jelenleg, a cserepek, lécek idén lettek átrakva. Mindkét épület tetőtere beépíthető, számtalan építészeti lehetőséget ad, azoknak kik a jelen békebeli stílusán változtatnának. kibővítenék azt. Homlokzat felújításra folyamatban, ép önkormányzati pályázati elbírálás alatt.
Földhivatalban példaértékűen rendezettek a tulajdoni és területhasználati viszonyok, a jó szomszédság egyik bizonyítékaként évekig tartó összefogással rendezték közösen.   
Az eladás oka: a természetgyógyász tulajdonos indulásánál segítő szolgálatának hátterének  megteremtésére   üzemeltette a panziót, ma már minden idejét a gyógyításnak szentelné. Az otthona természetben szoros egységet alkot a panzióval, így együtt praktikus kínálnia.
Irányár: 69 millió Ft teljes berendezéssel, know-how együtt.
 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése